Harcművészet

A jujutsu japán harcművészet, fegyver nélküli közelharc rendszer, melynek célja a fegyveres vagy fegyvertelen támadó ellenfél akciójának megakadályozása vagy kontrollálása. Tehát magában foglalja a test-test elleni harc pusztakezes...

A jujutsu japán harcművészet, fegyver nélküli közelharc rendszer, melynek célja a fegyveres vagy fegyvertelen támadó ellenfél akciójának megakadályozása vagy kontrollálása. Tehát magában foglalja a test-test elleni harc pusztakezes és fegyveres módszerét. – Ennek kialakulása, eredete a történetírás kezdete előtti időkbe nyúlik vissza…

Éppen ezért a régi korokban a jujutsunak két fő funkciója volt: az egyik, képessé tenni az embert, hogy fegyvertelenül megbirkózzon más fegyvertelen személlyel vagy személyek csoportjával. A másik, hogy a fegyver-fegyver elleni küzdelemben, képessé tenni az embert, hogy megszerezze az előnyt a küzdelemben az ellenfele felett azután is, ha elvesztette vagy félretette. 

A jujutsu általános jelentése – Lágy művészet: Ju (jiu): lágyság, finomság, engedés, hajlékonyság, rugalmasság. Jutsu: művészet, tudomány, technika, hagyomány, fegyelem.

Nemes és értelmes célok a harcművészet ösvényén.

Az önvédelem, harcművészet tanulása életünk hasznos és gazdagító részévé válhat. – Ön lesz mindig a legfontosabb ember ezen az utazáson. Ön lesz, aki megszabja a tanulás sebességét, Ön teremti meg az értékrendet, Ön alapozza meg elveket és tettein keresztül tanít.

Sok harcművészeti irányzat van manapság, sok módja van az önvédelmi tudás megszerzésére. De hisszük, hogy Ön az összes közül a legjobb lehetőséget, itt megragadja.

Ha elkötelezett és kitartó a gyakorlás során, valamint pozitív hozzáállással rendelkezik ez a harcművészeti stílus irányzat megadja az ön számára, a biztos és folyamatos fejlődési lehetőséget.

Mért előnyös a Shinmukan Jujutsu harcművészet gyakorlása?

A teljesség igénye nélkül:

  • Önvédelem – Megtudja védeni magát és szeretteit, akár egy erősebb, nagyobb támadóval szemben is.
  • Levezetheti a plusz energiáit, ha szeretné a tudását versenyeken is kipróbálhatja.
  • Nagyobb lesz az önkontrollja, önbizalma és magabiztosabb lehet.
  • Szellemi – mentális – fizikai képességek harmonikus fejlesztése.
  • Egészségmegőrzés -.Meditáció, relaxáció, kikapcsolódás, aktív pihenés és stressz oldás.
  • Kedvező hatással van a közérzetünkre, segít az alakformásban kordában tartani a testzsírt…

Tréningekkel, egyéni, egyesületi konzultációval, rendezvényekkel kapcsolatban várjuk jelentkezését.

Martial Arts | Tactical Self Defense